Tuesday, October 10, 2017

Само сакав „Фала“ да ти кажам.

Ова ти го пишувам тебе што секогаш стоеше со подадена рака кон мене иако некогаш таа беше и за да ми треснеш шлаканица. Ама никако да ми треснеш, и ти се лутам поради тоа, требаше, многу пати требаше да го сториш тоа. Ти признавам еве ја би ти треснала една, дека за тебе ми е, не поради себе или дека ја многу сакам тебе да те ударам, боже свашта. Види знам дека не сум ти јас некое цвеќе за мирисање (иако користам добри парфеми, според сопствено убедување) и знам некогаш така добро да ти се налутам, па да се мрштам неколку часа, знаат и тие твои правно политички трикови да ме извадат од памет, ама таква сум ти се погодила, толку ти била среќа, една ваква ко мене, избувлива, лесно запалива материја да ти се падне за другарка. А и ти ме нервираш да ти кажам право, кога упорно велиш дека не сум во право, алоооо јас сум секогаш во право и не знам зошто упорно се противиш на тоа? Жалам што морам ова да ти соопштам, но тоа е докажана теорија и до крајот на животот ќе мора да ја прифатиш ко факт! Таков е животот, суров! Ама погледни на ведрата страна, имаш „Секогаш во право“ другарка! Јеее! Знам, животот бил милослив кон тебе! Е сега да почнеме со лошите работи малку, знаеш дека нема да успеам секогаш да сум покрај тебе (некогаш нема да го слушнам телефонот, некогаш ќе јадам торта и тогаш не ме гајле за ништо), ама и во тие тешки ситуации секоја слободна минута ќе ја искористам да сум таму. Знаеш и дека ќе се скараме, тоа и додуша не е некоја тајна, (уште сега иам неколку причини за тоа, еве една - ти должам 10 денари, не планирам да ти ги вратам, а и знаеш дека го сменив бројот нели?) ама немој ни на крај памет да ти текнало тоа да трае подолго од една недела, пошто ако се осудиш на таков глуп чекор ќе ти дојдам пред врата и ќе кампувам, со мачки!(те предизвикувам на контракампување) Исто мора да знаеш дека секогаш ама баш секогаш кога ќе ме поканиш на гага излегување јас ќе бидам таму! За тоа служат другарките зарем не? Што се однесува до твоите тајни кои си ми ги доверила само мене сакам да знаеш дека нема потреба да се секираш, никој не ги има слушнато, некогаш ни јас! Значи и да ме расапнат на крст не ги кажувам. И еве последното нешто да ти кажам, на сите им посакувам другарка како тебе, бидејќи на крајот на денот, во најтешките моменти, и најлудите идеи ти си тука, прво твојот број го вртам, покрај сите крвни и некрвни врски, ветувања и заколнувања на верност, ти си тука, посилна од секоја врска. Среќна сум што никогаш нема да дознаам од фејзбук што ти се случило ново, дали си станала тетка, си дипломирала или си положила за кола, бидејќи знам дека што и да ти се случи ќе го кренеш телефонот и ќе ми се јавиш, ко што јас тебе те замарам за ситниц
и. Среќна сум што изградивме едно вакво пријателство и што сме едни од ретките кои искрено го одржуваат со караници. Те сакам будалче. И пред да почнеш да се лигавиш, сакам кафе да ми свариш.

П.С. Знам што направи лани летото. :)