Tuesday, March 12, 2013

Пламен


                         Огнот од каминот се одсликуваше и во нејзините очи. Таа седеше на подот и гледајќи ги пламените воздивнуваше. На лицето ѝ се читаше блага насмевка предизвикана од неизвесноста која висеше во собата. Желбата зрачеше од начинот на кој си ја местеше косата и прамените кои ѝ ги галеа градите и го привлекуваа погледот. Не размислуваше за ништо, оваа ноќ беше само нејзина и време беше да се опушти и покори. Да стане робинка на копнежот и да си дозволи да биде понесена од пламенот кој ѝ излегуваше од очите. Усните ѝ поцрвенуваа од самата помисла од она што треба да следува и здивот ѝ подзастануваше...
                           Неговиот чекор ѝ го качуваше притисокот, знаеше дека моментот кога нивните желби ќе се сретнат се ближи, но сепак и се чинеше далечен. Тој ѝ ја подаде чашата вино и се насмеа, а таа гледајќи го право во очи ја испи првата голтка и си ги гризна усните сакајќи да му покаже дека доста беше чекање. Таа влезе во играта, тој е на потег....
                            Седна до неа, ги испреплетија нозете, погледите, желбите, мислите... Со прстот ѝ ги тргна прамените кои и ги покриваа убавите цврсти гради сѐ уште гледајќи ја во очи. Таа се наоѓаше на прагот на покорувањето ѝ беше потребно многу малку за толку многу. И неговите усни се разгореа, и неговото тело сакаше да ја згасне жедта која го мамеше. А вратот беше совршен за старт, додека без збор почна да ѝ ги откопчува копчињата од кошулата со усните нежно ѝ го галеше вратот. Со секој негов бакнеж нејзината желба се повеќе растеше и бегаше од границите на контролата, а тој не запираше, понесен од огнот во него нежно ја гризеше за вратот и бараше повеќе, полека со јазикот се спушташе надолу и ја покоруваше нејзината кожа баш како што таа сакаше. Нејзините мисли прекинаа, запре се, разумот, зборот, имаше простор само за копнежот.          Не ѝ преостануваше ништо друго освен да се опушти и да ужива во неговиот начин. Со раката ја приближи до себе и ја бакна како да со години го чекал тој бакнеж, ја бакнуваше како што жеден што пиеше чаша вода, а таа му ги стави нозете на половината и со рацете му поминуваше низ косата. И додека тој ја галеше по нозете, колковите, градите и ја притиснуваше кон себе, таа веќе му ја фрли маицата на подот и со нејзината врелина оставаше траги по неговиот грб. И ја снема кошулата, одлета некаде, а градникот конечно се скина и играта стана поинтересна. Ја подигна и ја легна на подот, сега беше само негова и таа уживаше. Ја бакна и додека неговите усни се лизгаа по нејзиниот врат, кон градите тој веќе ѝ ги откопча фармерките и почна да ја допира. Нејзиното тело веќе беше доволно покорено, го турна и почна таа да си игра со него, со усните се движеше по неговото тело, го бакнуваше по вратот и одеше надолу, успеа да го ослободи од фармерките, немаше пречки, нејзните усни можеа слободно да се движат и да ја водат играта. Од роб сакаше да стане владетел, додека и двајцата веќе беа покорени на моментот....

                  Гореше таа.....гореше и тој.... гореше и огнот.... ах колку прекрасна ноќ за паметeње